Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

1968

Η αρχή

Ο Ιωάννης Τοπάλογλου ξεκίνησε με μία πλεκτομηχανή στη Θεσσαλονίκη το 1968 παράγοντας διαχρονικά και ποιοτικά ρούχα για την κομψή γυναίκα.

1971

Μεταφέρει την έδρα του επί της οδού Φράγκων 16, στο ίδιο ακριβώς σημείο όπου 50 χρόνια μετά το όραμά του για κομψά ρούχα με ποιότητα συνεχίζεται.

1972-1997

25 χρόνια εξαγωγών

Στρέφοντας το βλέμμα προς τις αγορές του εξωτερικού, ολοκληρώνει με επιτυχία 25 χρόνια εξαγωγών ενισχύοντας παράλληλα δεκάδες ελληνικές επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται.

1997

Alexander & Jacob

Με τη σύζυγό του Παναγιώτα Αντωνιάδου αποφασίζουν να εισέλθουν δυναμικά στην ελληνική μόδα αλλάζοντας το όνομα της εταιρείας, εμπνεόμενοι από τους δύο μικρούς υιούς Αλέξανδρο και Ιάκωβο.

Από το νήμα στο ρούχο.

Αυτό που ξεχωρίζει την Alexander & Jacob είναι η μοναδικότητα και ποιότητα των ρούχων της συλλογής.
Η εταιρεία κατασκευάζει το ύφασμα που χρησιμοποιεί, το jacquard, και επιλέγει χρώματα και prints κάτω από αυστηρές προδιαγραφές.

2002

Flagship store

Ανοίγει το πρώτο εταιρικό κατάστημα Alexander & Jacob στην οδό Βαλαωρίτου, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο αργότερα μεταφέρεται στην οδό Μακένζυ Κινγκ 4 στην ιστορική πλατεία της Αγ. Σοφίας.

100% Ελληνική επιχείρηση

Ο Ιωάννης και Παναγιώτα Τοπάλογλου περνούν στην επόμενη γενιά την γνώση και αγάπη για το καλό ύφασμα, καθώς και την άριστη ραφή, συνεχίζοντας έτσι την κληρονομιά της οικογενειακής τέχνης.

Eco friendly

Έχοντας σαν προτεραιότητα την ποιότητα, η A&J χρησιμοποιεί πιστοποιημένες βαφές χωρίς χημικές ουσίες και αλλεργιογόνα, προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον και την υγεία του δέρματος.

2020

Καμπάνια ελπίδας για τη γυναίκα και τα παιδιά

“Από την οικογένεια μας, για τις γυναίκες και τα παιδιά που έχουν την περισσότερη ανάγκη.” Ευαισθητοποιημένη με τις δυσκολίες του σήμερα, η οικογένεια Τοπάλογλου δημιούργησε την καμπανια Hope για να προσφέρει χρηματική ενίσχυση σε σωματεία και συλλόγους.